Kim jesteśmy

Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest Konrad Roziewski, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Konrad Roziewski, ul. Mazowiecka 32A m. 01, 96-100 Skierniewice, NIP: 844-190-16-30, REGON 200266335.

Twoje uprawnienia

RODO przyznaje Ci następujące uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:

  1. prawo dostępu do danych osobowych,
  2. prawo do sprostowania danych osobowych,
  3. prawo do usunięcia danych osobowych,
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  5. prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,
  6. prawo do przenoszenia danych,
  7. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
  8. prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziłeś.

Zapoznaj się z RODO, w szczególności artykułami 16 – 21, które szczegółowo opisują w/w uprawnienia. Dodatkowo, w dowolnym momencie przysługuje Ci możliwość wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeśli uznasz, że Twoje prawa ochrony danych osobowych zostały naruszone.

Zawsze możesz również zwrócić się do nas z żądaniem udostępnienia Ci informacji o tym, jakie dane na Twój temat posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzamy. Wystarczy, że wyślesz wiadomość na adres

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy (cele przetwarzania)

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Newsletter

Zapisując się na newsletter przekazujesz nam adres e-mail (oraz opcjonalnie imię lub imię i nazwisko), który przechowujemy w celu wysłania newslettera. W każdym momencie możesz wejść na stronę subskrypcji i poprawić te dane lub zażądać ich natychmiastowego usunięcia z bazy.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli odwiedzisz stronę logowania, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone, kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Korzystamy z narzędzia Google Analytics do analizy ruchu na naszej stronie. Dzięki temu możemy dowiedzieć się, które treści są bardziej popularne od innych i dzięki temu podejmować lepsze decyzje, co opublikować w przyszłości.

Z kim dzielimy się danymi

Korzystamy z usług dostawców zewnętrznych i możemy dzielić się z nimi niektórymi danymi w celu realizacji wymienionych poniżej czynności:

  • DigitalOcean LLC, 101 Avenue of the Americas, New York, NY 10013 (https://digitalocean.com) – hosting serwera, bazy danych i systemu pocztowego;
  • Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (https://marketingplatform.google.com/about/analytics/ ) – analiza ruchu na stronie;
  • Amazon Web Services EMEA SARL spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Oddział w Polsce, Al. Jana Pawła II 29, 00-867 Warszawa – przechowywanie kopii zapasowych strony;
  • JTAB Sp. z o.o., Rondo ONZ 1, 00-124 Warszawa – realizacja procesu obsługi zamówień i utrzymanie strony internetowej.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej, przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Subskrypcje newslettera przechowywane są do momentu anulowania subskrypcji przez użytkownika; usuwane są również po sześciu miesiącach od momentu otrzymania pierwszej informacji o braku możliwości dostarczenia wiadomości e-mail.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Informacje dodatkowe

Jak chronimy twoje dane?

Przy przetwarzaniu wszelkich danych, w szczególności danych osobowych, dokładamy należytej staranności w celu zabezpieczenia ich poufności, integralności i dostępności. W tym celu stosujemy m.in. szyfrowanie danych, wydzielenie środowiska ich przetwarzania (serwery i bazy danych) oraz częste wykonywanie kopii zapasowych.

Jakie automatyczne podejmowanie decyzji i/lub tworzenie profili przeprowadzamy z użyciem danych użytkownika

Na stronie https://justtakeabreak.pl nie stosujemy mechanizmów profilowania i automatycznego podejmowania decyzji.


Napisz na [email protected] jeśli masz jakiekolwiek uwagi do powyższej Polityki, pytania dotyczące funkcjonowania strony lub sposobów przetwarzania Twoich danych osobowych.